sv
Ordförklaringar:

Rekordstort intresse för årets konferens

Till årets ”Nationell konferens om kliniska studier” är intresset extra stort, deltagarsiffran har precis passerat 600. Det är rekord för denna årligt återkommande konferens som i år anordnas under temat ”Framtiden kliniska studier” och går av stapeln den 7-8 september i Stockholm.

– Vi är glada över att det är ett så stort intresse för konferensen. Det ger alla en möjlighet till att knyta nya kontakter och utbyta erfarenheter, säger Håkan Billig, Ordförande Kommittén för kliniska studier, Vetenskapsrådet.

Under två dagar finns möjlighet att lyssna till inspirerande talare som kommer ge en inblick i framtidens möjligheter och utmaningar. Statssekreterare Karin Röding håller ett öppningsanförande och på programmet finns bland annat Gunilla Andrew Nielsen som belyser Läkemedelsverkets roll i framtiden, Jenny Åkerblom som berättar om hur vi kan kombinera datorers och människors styrkor och Richard Rosenquist Brandell som talar om möjligheten att accelerera implementering av precisionsmedicin i Sverige. Vi kommer även få ta del av konkreta exempel från psykiatrin med fokus på e-verktyg.

– Vi är stolta över att ha kunnat samla en rad intressanta talare till konferensen. Vi vill passa på att hälsa alla varmt välkomna, säger Maria Englund, Verksamhetschef Karolinska Trial Alliance (KTA) och nodföreståndare Stockholm-Gotland.

Utöver presentationer på scen så finns det i pauserna möjlighet till dialog, nätverkande och att lära mer om Kliniska Studier Sverige och de nationella utvecklingssatsningar som pågår.

Läs mer om konferensen och anmäl dig här.